maandag 15 oktober 2007

De zondag van de waarheid







Eindelijk was het dan zover: zondag om 08.30 vertrokken we van het hotel naar Castelfidardo voor de finale confrontatie met de jury van het accordeonfestival. De dag ervoor hadden we de "doorgang" met de bus geregeld, dus dat zou een fluitje van een cent moeten zijn. Dat werd het dus niet: weliswaar liep Giuliana van de organisatie dapper met ons mee, maar aangekomen bij de bus bleek "oom agent" toch andere opvattingen te hebben over een vrije doorgang en maakte ons duidelijk, dat de instrumenten gewoon over 400 mtr gesjouwd moesten worden. We waren verbaasd, dat over dit onderdeel door de organisatie niet goed was nagedacht. Er kwam een superieur bij, die na lang aarzelen en "belangrijk doen" toestemming gaf om de bus door te rijden tot achter de kerk en toen was het naar binnen brengen van de instrumenten een fluitje van een cent. Uiteindelijk duurde het nog een uur langer voordat we konden beginnen: in plaats van 11.00 werd het om 12.10 beginnen. Eerst mocht er ingespeeld worden en daarna, toen eenmaal de volledig Russische jury plaats genomen had (een van de Russen bleek overigens een oud-studiegenoot van Pasha aan het conservatorium van Moskou te zijn!) kon er begonnen worden. Na een presentatie van 3 stukken in 45 minuten mocht worden vastgesteld, dat er goed gespeeld was. Terecht mochten leden en dirigent tevreden zijn en het klonk in de kerk (die omgedoopt was naar Sala San Francesco) gewoon erg goed.
Daarna afwachten wat de beoordeling zou worden: lunchen, rondlopen in Castelfidardo, groepsfoto maken en om ca half 5 naar het Teatro Astra. Waar de verwarring toesloeg, want we zagen andere groepen en solisten arriveren met instrumenten, terwijl wij nog niet wisten of wij nu wel of niet geacht werden op te treden bij de slotmanifestatie en prijsuitreiking. Weer een onduidelijkheid van de organisatie. Tussenkomst van Fausto Fabi (die wij kennen als directeur van Scandalli) bood helderheid: de "manager" van de organisatie vertelde mij, dat de uitslag van onze afdeling na ons optreden bekend was gemaakt, dat wij de "derde" prijs toegekend hadden gekregen en dus een bedrag van 400 euro zouden krijgen en dus niet meer hoefden op te treden, want dat gold alleen voor de winnaars van de eerste prijzen. Vervolgens begon een optreden van alle 1e prijswinnaars van de afdelingen solisten en groepen, die z'n weerga niet kende. Wat een talent, wat een kwaliteit! Tussendoor mocht de voorzitter van GCA ook op het podium komen om de oorkonde, medaille en prijs in ontvangst te nemen.
Uiteraard hebben we de prestatie van het orkest na afloop nog even gevierd in het hotel, dat helaas maar 5 flessen champagne had. Dus werden het 10 flessen witte en rode wijn. Geen muziek erbij, want de accordeons hadden de in de auto gelaten. Plan is om dinsdagavond een "extra" feestje - mits toestemming van het hotel - te organiseren.

Het filmpje (concourswerk in Castelfidardo) heb ik helaas moeten verwijderen.

4 opmerkingen:

lenie verloop zei

Gefeliciteerd met die mooie prijs.En voor de komende dagen nog veel plezier.
Liefs Harrij en Lenie

Ineke zei

Ton en Els,
Toch gefeliciteerd met jullie 3e prijs, is toch ook heel mooi. Wat een verwarring allemaal, maar mooie beschrijving van alle belevenissen. Zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin en goed weer. Dat is ook niet weg. Gezellig allemaal.
Liefs Ineke en Arie

tiki zei

De derde prijs wat een prestatie,dat moet je gezien hebben hoe deze leden van te voren,er mee bezig waren ,ze waren allemaal zo gespannen,en dan in die kerk(ja het was in een kerk)
Ik vond het een hele prestatie,voor al die leden en de dirigent die hier al zo lang mee bezig waren.
En dan in eens voor een vijfkoppige jury staan
Het was dood eng,
Nogamaals Hartelijk gefeliciteerd,met deze prestatie
Ik heb van jullie genoten .
ik ben ook erg blij dat ik met deze groep mee mocht
Hartelijk dank voor de gezellige dagen
Joke van den Berg van Rijswijk.

Else zei

Nou nou, zitten we daar toch maar mooi in Italie in de hoogste klasse te spelen met z'n allen... Oef, alleen al het bekijken en beluisteren van het filmpje brengt de spanning weer helemaal trug... maar wat hebben we het goed gedaan, zeg, ik ben echt trots!
Met heel veel dank ook aan onze trouwe supporters, in de zaal en op de site,
van Else