zaterdag 20 oktober 2007

Helaas, de terugreis






Helaas: op donderdag 18 oktober moesten we weer afscheid nemen van het fraaie Hotel Palace en konden we beginnen aan onze (lange) terugreis naar Nederland. Omdat het naar Wörgl maar 650 km zou zijn, konden we op een beschaafd tijdstip (08.00) vertrekken. Wederom mooi weer nauwelijks files (even bij Modena) en chauffeur Peter Pastoor had nog een speciale "stop" voor ons in petto: een bezoek aan Vipiteno in Noord Italie, waar onder meer een bezoek aan een wijnproeverij mogelijk zou zijn. Het bleek in de Dolomieten steenkoud en bovendien was de proeverij gesloten op het middagtijdstip. Dus dat betekende de eerste de beste kans benutten voor een capucinno en dat lukte prima. Om half zes waren we weer in Hotel Alte Post in Oostenrijk, waar we heerlijk gegeten hebben en nog een "afzakkertje" aan de bar genomen hebben. Anders dan de heenreis, lagen de orkestleden allemaal rond 10.30 in bed, toch een beetje moe waarschijnlijk. De volgende ochtend: regen en koud en een naar 500 mtr afzakkende sneeuwgrens. Onderweg (930 km) in Duitsland nauwelijks files (zelfs bij München niet), stop gemaakt op advies van Peter in een klein plaatsje, waarvan mij de naam helaas ontschoten is (ergens 80 km voor Köln), waar we heerlijk voor 14 euro konden dineren, zodat we 's avonds laat niet met lege magen thuis zouden komen. Pas in Nederland begonnen de files vanwege het terugkerende en vertrekkende (hersft-)vakantieverkeer. Nieuwe buschauffeur Hans ("omgewisseld" in Bedburg) maakte een omrit via Helmond naar den Bosch om de files bij Eindhoven te mijden en dat lukte prima. Uiteindelijk kwamen we om ca 08.20 weer bij de NFGD in Zoetermeer aan, waar het uitladen snel plaatsvond, uitgebreid handen geschud en gezoend werd en iedereen, zeer voldaan, naar huis keerde.
Conclusies:

- een fantastische concertweek
- uitstekende verzorging door KRAS
- voortreffelijke chauffeur
- prima resultaat op het concours in Castelfidardo
- mooie trips gehad naar Siena en Castelfidardo en naar Ancona
- uitstekend weer gehad, steeds ca 22 gr
- leuke viering Pasha's 10-jarig jubileum
- verrassende viering 35-jarig jubileum van de voorzitter (ik dus)
- prima sfeer binnen de groep (zijn we eigenlijk wel gewend)
- even "afkikken" en dan weer naar het volgende evenement toeleven

. foto's volgen zo spoedig mogelijk
. iedereen bedankt



3 opmerkingen:

monsters zei

Hallo allemaal

leuk om de verhalen alsnog te lezen en bij deze gefeliciteerd met het behalen van de 3e plaats.
groeten van ons uit monster

Unknown zei

Hartelijk gefeliciteerd met jullie prijs. Geweldig dat jullie als enigen een prijs in de "superieur-klasse" in de wacht wisten te slepen. Pasha steekt niet onder stoelen of banken dat hij er erg blij mee is. Ook erg bijzonder dat hij, na zo lange tijd, een studiegenoot tegenkomt. Ik heb een beetje door het blog gebladerd en moet concluderen dat jullie een mooie ervaring rijker zijn.

Met vriendelijke groet,

Namens leden Harmonievereniging Euterpe

Wim Koornneef

Ineke zei

Hallootjes,
Wat een leuke verhalen allemaal, jullie hebben veel gezien en bekeken. Naast het optreden en daarbij de 3e prijs in de wacht slepen, optreden tijdens een plaatselijk feest in een restaurant. Fantastisch allemaal, heb genoten van de verhalen.
Liefs Ineke