zaterdag 13 oktober 2007

Spelen voor de priester en voorbereidingen in Castelfidardo




Zaterdagavond hebben de orkestleden heerlijk gegeten in Hotel Palace, dat kwalitatief een voortreffelijke indruk maakt qua service en vriendelijkheid. Maar ook de kamers zijn uitstekend. Tijdens het diner deed zich een verrassing voor: aan een andere tafel vierde een groep Italianen feest, hetgeen later vanwege de 80e verjaardag van een "priester" bleek te zijn. De gasten hadden een feestliedje gezongen en toen leek het Els wel een prima idee om de accordeon te pakken (sorry voor de ischias, die wat begint af te nemen) en wat Italiaanse melodietjes te spelen. Dat viel niet alleen zeer in de smaak bij de "tafel" met Italiaans volk, maar stimuleerde ook andere orkestleden. Kortom: in no-time was er een gelegenheidsorkest van 7 man/vrouw aan de slag onder leiding van Pasha, dat vrolijk "Ciao Italia" speelde. Tot groot plezier van de Italianen en zelfs ontroering van de jarige priester, want die kon z'n tranen niet bedwingen.
Het was dus gezellig die eerste vrijdagavond, die werd afgesloten met een wandeling langs de fraaie maar stille boulevard van Senigallia, waar Joke van den Berg en Guus Jautze even "zoek raakten". Maar voordat we moesten veronderstellen, dat er een spannende verhouding was ontstaan, keerden ze gelukkig weer terug van achter een havenhoofd.
Zaterdagmorgen ging een bestuursdelegatie met de chauffeur en de bus naar Castelfidardo. Omdat we zondag moeten spelen, leek het ons een goed idee om op zaterdag de situatie ter plekke te verkennen en dat was een uitstekende ingeving. Ter plekke konden we regelen hoe het uitladen van de instrumenten zou kunnen gaan plaatsvinden, want daar bleek door de organisatie niet echt goed over nagedacht. Laten we wel zijn: 400 meter sjouwen met accordeons, pauken en andere instrumenten over een hobbelige straat, is niet echt een optie, dus na overleg met de politie werd geregeld, dat we met de bus iets dichterbij kunnen komen. Om voor het orkest rust te creeren hebben we ook besloten iets eerder te vertrekken van het hotel in Senigallia, namelijk om half negen al. Zodat we na het uitladen en neerzetten van alle instrumenten nog even tijd hebben om op adem te komen.
We spelen overigens in Sala Francesco, dat een kerk blijkt te zijn. Dus een akoestische handicap vanwege de enorme nagalm. Overigens blijkt Castelfidardo een uiterst charmant stadje te zijn met een fraai centrum en ontzettend veel accordeonwinkels, die allemaal op zaterdag en zondag open zijn. Organisatorisch mogen Italianen je vaak tot wanhoop brengen, commercieel zijn ze uitermate handig. Inmiddels is het orkest bezig aan de generale repetitie in een aparte ruimte van het hotel (prima geregeld). Straks na die repetitie plaatsen we de instrumenten alvast in de bus en hebben we nog een wandeling langs de boulevard tegoed en een veelbelovend avondeten. Overigens is er nog een groep Italianen met een bus gearriveerd, dus misschien wordt het vanavond wel opnieuw gezellig. A propos: de temperatuur is nog steeds 22 graden en Senigallia is (hoewel einde seizoen) een uiterst gezellige en gastvrije plaats. Een paar vrouwen heeft vanmorgen al inkopen gedaan in het centrum en dus zijn een paar bankrekeningen al weer fors in omvang afgenomen!

6 opmerkingen:

familie van Rijswijk zei

Ziet er goed uit allemaal. Die priester had een mooie verjaardag dit jaar!
Enne, laat Ome rob het maar niet lezen van Jo's uistapje :-)

Gr,
Mart, Es, Noa en danilo

lenie verloop zei

Lijkt me erg goed zoals jullie het hebben.En leuk dat spelen van Els op die verjaardag.let je wel een beetje op onze zus?Anders mag ze nooit meer alleen op stap van onze zwager.veel plezier nog .groetjes van Harrij en Lenie

Ineke zei

Klinkt allemaal erg gezellig, maar wel druk zo te horen voor jou Ton.
Wel voorzichtig met zus Jo he? Straks gaat ze er nog vandoor (grapje). Blij om te horen dat het met de rug van Els wat beter gaat.
Veel plezier nog
groetejs
Ineke en Arie

Onno zei

Mensen mensen wat een luxe.
Leuk om via de website mee te mogen genieten.Op de site van Di Castelfidardo staan alle orkesten en landen van waar zij vandaan komen en waar er gespeeld wordt.De temperatuur bij jullie , geniet er maar van aan het einde van deze week gaat het kwik hier met de avond naar 7 graden dus hou daar met de terug reis rekening mee. Ja, ja de helft zit er al weer op dat gaat ontzettend snel.Veel muziek plezier tot ziens en de groeten aan iedereen. Onno

tiki zei

Het is toch wel erg dat je zomaar over de tong gaat ,maar neem maar van mij aan dat het de moeite waard was.We hebben het geweldig gezellig gehad .
Het was ook zulk heerlijk weer en ik geloof dat iedereen het geweldig naar zijn zin had.
Die pastoor was te ook niet onaardig hoor ,maar allen een beetje oud .Ja ze maken die mannen in Italie toch wel erg mooi .

Else zei

Nou, wat 'n feest was dat he?
En Ton, wat leuk, zo'n filmpje: alsof ik er weer middenin zit!
Lekker nagenieten zo.
Else